HISTORIE

HISTORIEN BAG HOTEL FAABORG

På Torvet 13-15 lå to 1600-tals huse i bindingsværk indtil 1916. Torvet 15 brændte den 5. maj 1915. Begge huse blev brudt ned, og på tomten byggede hotelejer Laurits Kruuse ”Landmandshotellet” efter Frits Jørgensens tegninger (1916).

Et ret særpræget hus, der adskiller sig fra arkitektens andre huse. Soklen er i massiv granit og en mansard i ”renæssancebindingsværk” afslutter rødstensfacaden. Indgangsdøren og vinduerne i stueetagen har buede murstik og vinduerne har et kunstfærdigt sprosseværk. Det høje forhus med hjørnetårn i vest dominerer dette hjørne af Torvet, men det er en oplevelsesrig arkitektur med en egen charme.

Landmandshotellet, der i dag er ”Hotel Faaborg”, er meget velbevaret. De oprindelige dannebrogsvinduer på første sal er dog senere ændret til småsprossede vinduer, og indgangsdøren er desværre ikke den originale, men en replika.

Hotel Faaborg

MORGENMAD

Hver dag mellem kl. 8.00 og 10.00 kan du i vores hyggelige restaurant nyde hotellets lækre morgenbuffet. Morgenmaden består bl.a. af Landslagterens pålæg, Anitas hjemmelavede marmelade, friskbagte boller, økologisk frugt, grønt, yoghurt, mælk og juice.

Frokost

Glæd dig til Charlotte Stillers klassiske smørrebrød med et Faaborg-tvist.
Frokost serveres torsdag, fredag og lørdag fra kl. 12.00 til 16.00, og du kan nyde maden både i restauranten og i vores helt egen gårdhave.
Hvis du vil spise i restauranten skal du huske at bestille bord senest 30 min. før ankomst.
Tlf. 62 61 02 45

TREASURE

Designeren og multikunstneren Jim Lyngvild er en rigtig god ven af huset, og i receptionen forhandler vi et lille eksklusivt udvalg af hans nye home collection ’Treasures’. Se hele udvalget hos Koustrup & Co.