HISTORIE

HISTORIEN BAG HOTEL FAABORG

På Torvet 13-15 lå to 1600-tals huse i bindingsværk indtil 1916. Torvet 15 brændte den 5. maj 1915. Begge huse blev brudt ned, og på tomten byggede hotelejer Laurits Kruuse ”Landmandshotellet” efter Frits Jørgensens tegninger (1916).

Et ret særpræget hus, der adskiller sig fra arkitektens andre huse. Soklen er i massiv granit og en mansard i ”renæssancebindingsværk” afslutter rødstensfacaden. Indgangsdøren og vinduerne i stueetagen har buede murstik og vinduerne har et kunstfærdigt sprosseværk. Det høje forhus med hjørnetårn i vest dominerer dette hjørne af Torvet, men det er en oplevelsesrig arkitektur med en egen charme.

Landmandshotellet, der i dag er ”Hotel Faaborg”, er meget velbevaret. De oprindelige dannebrogsvinduer på første sal er dog senere ændret til småsprossede vinduer, og indgangsdøren er desværre ikke den originale, men en replika.

MORGENMAD

I vores skønne restaurant vil du opleve en meget varm og hyggelig atmosfære, hvor morgenmaden er i fokus og hvor lokale råvarer er en del af vores køkken. Glæd dig til vores skønne morgenmad.

FORSKELLEN

På Hotel Faaborg gør vi meget i at skabe en god stemning og for os er det vigtigt at du som gæst føler dig velkommen. Smag for eksempel vores skønne Økologiske te.

VORES GÅRDHAVE

På Hotel Faaborg har vi en skøn gårdhave, hvor der kan serveres alt fra kaffe til kolde drikke.
Når vejret vil det, er det et skønt sted at nyde et glas, vejret og atmosfæren.
Vi har valgt at servere øl udviklet af Jim Lyngvild og tilbyder bl.a. Guldtop, Nidhug, Valravn og Herja. Er du mere til et glas vin tilbyder vi franske vine i alle afskygninger.