HISTORIE

HISTORIEN BAG HOTEL FAABORG

På Torvet 13-15 lå to 1600-tals huse i bindingsværk indtil 1916. Torvet 15 brændte den 5. maj 1915. Begge huse blev brudt ned, og på tomten byggede hotelejer Laurits Kruuse ”Landmandshotellet” efter Frits Jørgensens tegninger (1916).

Et ret særpræget hus, der adskiller sig fra arkitektens andre huse. Soklen er i massiv granit og en mansard i ”renæssancebindingsværk” afslutter rødstensfacaden. Indgangsdøren og vinduerne i stueetagen har buede murstik og vinduerne har et kunstfærdigt sprosseværk. Det høje forhus med hjørnetårn i vest dominerer dette hjørne af Torvet, men det er en oplevelsesrig arkitektur med en egen charme.

Landmandshotellet, der i dag er ”Hotel Faaborg”, er meget velbevaret. De oprindelige dannebrogsvinduer på første sal er dog senere ændret til småsprossede vinduer, og indgangsdøren er desværre ikke den originale, men en replika.

MORGENMAD

I vores skønne restaurant vil du opleve en meget varm og hyggelig atmosfære, hvor morgenmaden er i fokus og hvor lokale råvarer er en del af vores køkken. Glæd dig til vores skønne morgenmad.

Serveres mellem kl 8.00 – 10.00

FROKOST

Smørrebrød a la Charlotte lavet med kærlighed og af lokale økologiske råvarer.

Frokost åbent torsdag – lørdag kl. 12.00 – 15.00
Bordbestilling på tlf. 62 61 02 45

Gældende fra 1. oktober – 19. december 2020 (søndag – onsdag lukket for frokost)

TREASURE

Kom og se vores udvalg af Jim Lyngvild’s nye serie Treasure eller køb allerede nu dine julekort fra Koustrup & Co.